Hackathon

Na projektu #nauči#primijeni#promijeni održana je participativna aktivnost kratkog trajanja, gdje se ljudi okupljaju kako bi riješili neke konkretne probleme (izazove) iz svakodnevnog života, u prijateljskom i poštenom natjecanju. Na raspolaganju sudionici su imali prostor i vrijeme kako bi postigli napredak u rješavanju problema. Sudionici zainteresirani za temu su imali priliku nešto naučiti o unaprije točno određenim temama natjecanja.

Hackathon je organiziran u fizičkom okruženju kroz u 2.5 dana. HACKATHON KAO POJAM je kreativno rješavanje problema, prevladavanje uspostavljenih zajedničkih pravila (inovacijski proces), uz kratki, ali neprestani napor (2-3 dana, uključujući i noći). Područje problema može biti manje ili više izazovno u odnosu na cilj inovacije i ne mora nužno uključivati ​​tehnologiju (tehnologija je u većini slučajeva jedan od čimbenika). Aktivnost se obično ostvaruje kroz fizičko i/ili virtualno sudjelovanje većeg broja vrlo vještih sudionika koji mogu biti studenti, profesionalci, istraživači.

Sudionici obično formiraju grupe od 3-5 pojedinaca te se angažiraju od strane voditelja i tima tutora, a ocjenjuje ih stručna komisija.

Hackathon je održan na dane 24, 25 i 26.9.2021, sudjelovalo je 20 osoba podjeljenih u 2 natjecateljske grupe  uključujući i mentore i stručnu komisiju. Ovim putem se zahvaljujemo i pozdravljamo Antu Ćurkovića i Stefani Mikulec Perković koji su nesebično podijelili svoja iskustva i znanja s prisutnim sudionicima natjecanja te omogućili stvaranje čak 3 kvalitetne i zanimljive projektne ideje. Grupa koja se posebno iskazala svojom kreativnosti i pripremila 2 projektna prijedloga je zasluženo odnijela pobjedu.  Čestitke pobjednicima, te svima veliko hvala na sudjelovanju i borbenom duhu.

 

 

Skip to content